15 Şubat 2011 Salı

9 Şubat 2011 Çarşamba

Diş Buğdayı









 

Katıldığım dernekten ve bi kaç komşumla yaptığımız diş buğdayı..Ve pastanın yapım aşamaları.

Pasta

Bunlarda Şeker hamurlu ilk deneyımlerım.

Merhaba

Kısa bir aradan sonra yine buradayız..Annemler gittiler.Yine kızımla başbaşa kaldık.

Marsmallow şekerden yaptığım şeker hamurlarım;

450 gr. marshmallow şeker
4 yemek kaşığı su
500 gr. pudra şekeri
Bir çimdik tuz

YAPILIŞI:
Marshmallow şekerleri cam bir kaseye boşaltın.
Tencereye biraz su koyup, cam kaseyi üzerine oturtun.
Orta ateşte ara sıra karıştırarak marshmallow şekerleri eritin.
Burda dikkat edilmesi gereken; şekerlerin çok fazla erimemesi ve içlerine sıcak su kaçmaması.
Eriyen şekerlere su, tuz ve pudra şekerinin yarısını ekleyip, karıştırın. Yoğurma kabının dibine bolca pudra şekeri dökün.
Eriyen şekerleri yoğurma kabına alın ve yoğurmaya başlayın.
Dikkat edin eliniz yanmasın.
Kalan pudra şekerinide ekleyip, hamuru iyice yoğurun.
Ele yapışmayan ama yumuşak kıvamlı bir hamur olcak.
Son olarak hamuru top haline getirin ve üzerine margarin sürün.
Streç film ile kapladığınız hamuru 1 gün yada daha fazla oda sıcaklığında bekletebilirsiniz.