KLASİK SADE PANDİSPANYA (24 cm'lik kalıp için)
Malzemeler:
- 4 Adet Yumurta
- 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker (ben 3 koydum)
- 4 Türk Kahvesi Fincanı Un (3.5 koydum)
- 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın.
- Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın.
- Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. çırpın.
- Şeker eriyince yağı ekleyin ve çok az çırpın.
- Toz malzemeleri birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın. (bu aşamada mikser yerine çırpma teli yada tahta kaşık kullanırsanız daha iyi olur)
- Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Pandispanya yaparken bilmemiz gerekenler:
- yumurtaların oda ısında olması gerekmektedir.
- şeker ve yumurta iyice çırpılmalıdır. Yani 2-3 dakika çırpmalıyız.
- unlu karışım şekerli karışıma ilave ederken çok fazla karıştırmamaya dikkat etmeliyiz. Yani mikserin en düşük ayarında ve kısa bir süre karıştırarak diğer malzemeler ile karışmasını sağlamalıyız
- kalıbı yağlarken katı yağ kullanmalıyız
- sade tariflere kakao ilave edeceksek isek karışımın biraz daha koyu olacağını bilmeliyiz.
- pişirme esnasında ilk 20-25 dakika fırının kapağını açmamaya özen göstermeliyiz.
- pandispanyamızda değişik lezzetler denemek için kek karışımına tarçın, limon kabuğu rendesi, portakal kabuğu rendesi, evde var olan marmelatlarımızdan 1 çorba kaşığı kadar ilave edebiliriz.
- Pandispanyalarımızı en az 1 gün önceden hazırlarsak pastamız daha lezzetli olacaktır.
hazırladığınız pandispanyayı streç filme sararak serin bir yerde birkaç gün, buzdolabında birkaç hafta muhafaza edebilirsiniz. - en az 1 gün önceden hazırladığınız pandispanyamızı pasta yaparken kullanırken ara katlarını dilediğimiz malzeme ile iyice nemlendirmeliyiz.
Aramıza hoş geldin...
YanıtlaSilTŞk ederim :)
YanıtlaSiltuğba blog dünyasına hoşgeldin.pandispanya harika gözüküyor.eline sağlık.afiyet olsun.bloguma haediye çekilişime beklerim canım.sewgiler
YanıtlaSilÇok tşk ederim canım..:)
YanıtlaSil