4 Ekim 2010 Pazartesi

Havuçlu Tarator

Malzemeler
•    1/2 kg. havuç
•    250 gr. yoğurt
•    2 diş sarımsak
•    1 çay bardağı sıvıyağ
•    1 tatlı kaşığı tuz


Üzeri İçin:
•    Kırmızı pul biber
•    Kuru nane
Yapılışı
1.    Havuçları geniş bir kaba rendeleyin ve daha sonra yağ ile ölünceye kadar ve yağın rengi turuncuya dönünceye kavurun.
2.    Kavrulan havuçları soğumaya bırakın.
3.    Yoğurt sarımsak ve tuzu karıştırın.
4.    Havuçlar soğuyunca yoğurtla karıştırılıp servis tabağına alın.
5.    Yemeklerinizin yanında servis yapın.

3 yorum:

  1. oooo işte buna bayılıyorum ben de sık sık yaparım çok seviyorum hatta ekmeğin arasına bile koyup yiyebilirim :) demek ki benim havuç kızartmamın adı aslında taratormuş :)

    YanıtlaSil
  2. tarator tarator tarator...tarator ne yaa.matador gibi :)

    YanıtlaSil
  3. :)))))))) kurstada cok yapıolardı dimi?baksana kızların kahvaltısı bıdaha hangı tarıhte?

    YanıtlaSil